Historie

Sinds 2005 gevestigd aan de Ferrarilaan 4 te Oud-Beijerland, heeft Ben de Kruif, directeur/eigenaar van Mitrex B.V. zijn droom kunnen verwezenlijken.

Dat er heel veel aan is vooraf gegaan blijkt wel uit de volgende uiteenzetting:
Als éénmansbedrijfje in 1990 begonnen in het onderhouden en repareren van heftrucks. Dit groeide zo snel dat er al op korte termijn een monteur bij moest komen. De benodigde werkruimte werd een gedeelte van een boerenschuur in Barendrecht welke voor dit doeleinde gehuurd werd. Niet de meest ideale plaats daar in de winter het water werd afgesloten waardoor de mannen met vuile handen huiswaarts moesten keren.

Twee jaar later kwam Ben in aanraking met het heftruckbedrijf Moerman & Robbers te Heinenoord, een van oorsprong Rotterdams bedrijf, opgericht in 1913 dat zich bezighield met onderhoud van intern transport materieel, de verkoop van onderdelen en dealer was van Clark Heftrucks.

In 1996 werd Ben eigenaar van Moerman & Robbers B.V. en tot op de dag van vandaag verzorgen monteurs van Moerman & Robbers nog steeds het onderhoud en de reparaties van vele vorkheftrucks en ander intern transport materieel, waaronder ook de jaarlijkse VA-Keur(voorheen VeBIT) veiligheidskeuringen van alle merken vorkheftrucks door heel Nederland.
Na de overname van Moerman & Robbers in 1996 besloot Ben ook dealer te worden van Miretti Italië dat zich bezig hield met de verkoop van explosieveilige system t.b.v. vorkheftrucks.

In 1997 ging Ben nog een stap verder door naast het verkopen van de explosieveilige systemen deze ook zelf te gaan monteren en ontwikkelen waardoor de werkplaats al snel veel te krap werd.
Er werd een nieuwe locatie gevonden in Oud-Beijerland op het industrieterrein ‘De Bosschen’. Dit pand was voor vijf jaar de locatie waar Miretti Benelux zich ontwikkelde tot een zeer zelfstandig en innovatief bedrijf dat klaar was om door te groeien. Gelijktijdig met deze ontwikkeling besloot de eigenaar van het pand dat hij de volledige ruimte voor zichzelf wilde gebruiken waardoor Ben genoodzaakt was een andere locatie te zoeken.
Na langdurig op zoek zijn en het niet kunnen vinden van een geschikte bestaande locatie besloot Ben een nieuw pand te laten bouwen op het nieuwe bedrijventerrein ‘’Hoogerwerf’’ aan de andere zijde van Oud-Beijerland.
Deze nieuwbouw viel samen met het besluit van Miretti Italië om na 10 jaar samenwerking de relatie met Miretti Benelux te verbreken. Aangezien Ben al enige tijd rondliep met de gedachte ook buiten de Benelux zijn vleugels uit te slaan, en dit niet mogelijk was in de samenwerking met Miretti Italië, gaf deze ontwikkeling ook weer nieuwe mogelijkheden.

September 2005 werd een maand van grote veranderingen: de opening van het nieuwe pand aan de Ferrarilaan 4, het in gebruik nemen van de nieuwe naam Mitrex B.V. en de uitbreiding van de afzetmarkt door ook Scandinavië, Ierland en Engeland te gaan voorzien van de explosieveilige oplossingen.


Al deze impulsen resulteerden in een explosieve groei van Mitrex.
Het pand biedt de mogelijkheid om alle mogelijke interne transport middelen te voorzien van en explosieveilige- en roetfilter systemen door het vertrouwde team vakbekwame medewerkers en alle nodige voorzieningen.
Alle medewerkers van Mitrex zijn technisch goed onderlegd. Dit is geen luxe maar een vereiste daar de systemen die Mitrex produceert en verkoopt aan de Europese ATEX norm moeten voldoen en aan de geldende normen m.b.t. de beperking van schadelijke uitlaatgassen.

De explosieveilige systemen welke door Mitrex worden opgebouwd dienen te voorkomen dat de machines aanleiding vormen voor het ontsteken van explosiegevaarlijke stoffen en gassen waarmee wordt gewerkt in b.v. de petrochemische industrie, gasvulstations en vuurwerkopslagplaatsen.
Om deze verantwoording te kunnen dragen is het kwaliteitssysteem ISO9001 in de organisatie geïntegreerd en is al het werkplaats personeel ATEX gekwalificeerd.