IECEx03 Werkplaats Certificaat

IECEx03 Werkplaats Certificaat

Het doel van de IECEx-systeem is om de internationale handel in apparatuur en diensten voor gebruik in explosieve atmosferen te vergemakkelijken, met behoud van het vereiste niveau van veiligheid. De IECEx-03 norm is ontwikkeld omdat gebruikers van ATEX-gecertificeerde apparatuur moeten aantonen dat onderhoud door competent personeel wordt uitgevoerd. De veiligheid van het equipment is hierdoor ook na reparatie gegarandeerd.

 

De werkplaats van Mitrex is IECEx03 gecertificeerd volgens de richtlijn 60079-19:2011. Dit houdt in dat hun organisatie geaccrediteerd is door een onafhankelijke keuringsinstantie (Notified Body) om zowel elektrisch- en diesel aangedreven als mechanische roterende machines te reviseren, herstellen en nieuw te leveren. Daarnaast is het certificaat ook geldig voor werkzaamheden bij klanten op locatie worden uitgevoerd door onze servicemonteurs.

 

Het IECEx-03 certificaat is internationaal erkend en beperkt zich niet tot een bepaald type equipment of merk. Hierdoor worden de bestaande certificaties voor explosiegevoelige omgevingen aangevuld en wordt het aanbod van Mitrex op het gebied van Ex equipment verder uitgebreid.

 

Beschermingswijzen

Het IECEx-03 certificaat stelt Mitrex in staat om reparaties uit te voeren aan equipment wat is gecertificeerd volgens de volgende beschermingswijzen:

 

⦁ Ex e Verhoogde Veiligheid

⦁ Ex d Drukvaste Behuizing

⦁ Ex nA Niet Vonkend

⦁ Ex c Constructieve veiligheid

⦁ Ex b Bewaking van ontstekingsbronnen

⦁ Ex d Drukvaste behuizing

⦁ Ex fr Beperking van stroming (gasdichte behuizing)

⦁ Ex k Vloeistof dompeling

⦁ Ex p Overdruk

⦁ Ex tD Bescherming door behuizing

 

 

Reparaties aan Ex equipment? De IECEx-03 verzekert dat onderhoud en reparatie altijd volgens norm wordt uitgevoerd. Zowel elektrisch, diesel als mechanisch aangedreven.

 

 

Meer weten over onze oplossingen voor Ex equipment? Contacteer ons voor meer informatie via de infopagina of telefonisch via +31 186 60 44 85.