ISO9001

De ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De organisatie ISO (Genève) staat in voor het opstellen en beheren van duizenden verschillende normen. De meeste hiervan zijn productgericht, maar enkele normen slaan op generieke managementsystemen. Verreweg de bekendste is de ISO 9001, welke slaat op het managementsysteem voor kwaliteit.

Het doel van het kwaliteitsmanagementsysteem is om de organisatie gericht bezig te laten zijn met continue verbeteren om zo de tevredenheid van klanten te verhogen.

Mitrex is sinds 2010 ISO 9001 gecertificeerd. Bij hen staat continue verbeteren van kwaliteit op producten en dienstverleningen bovenaan het lijstje.

U kunt het certificaat downloaden onder het kopje downloads.
 

 

ATEX

IECEx03 Werkplaats Certificaat

Het doel van de IECEx-systeem is om de internationale handel in apparatuur en diensten voor gebruik in explosieve atmosferen te vergemakkelijken, met behoud van het vereiste niveau van veiligheid. De IECEx-03 norm is ontwikkeld omdat gebruikers van ATEX-gecertificeerde apparatuur moeten aantonen dat onderhoud door competent personeel wordt uitgevoerd. De veiligheid van het equipment is hierdoor ook na reparatie gegarandeerd.

 

De werkplaats van Mitrex is IECEx03 gecertificeerd volgens de richtlijn 60079-19:2011. Dit houdt in dat hun organisatie geaccrediteerd is door een onafhankelijke keuringsinstantie (Notified Body) om zowel elektrisch- en diesel aangedreven als mechanische roterende machines te reviseren, herstellen en nieuw te leveren. Daarnaast is het certificaat ook geldig voor werkzaamheden bij klanten op locatie worden uitgevoerd door onze servicemonteurs.

 

Het IECEx-03 certificaat is internationaal erkend en beperkt zich niet tot een bepaald type equipment of merk. Hierdoor worden de bestaande certificaties voor explosiegevoelige omgevingen aangevuld en wordt het aanbod van Mitrex op het gebied van Ex equipment verder uitgebreid.

 

Beschermingswijzen

Het IECEx-03 certificaat stelt Mitrex in staat om reparaties uit te voeren aan equipment wat is gecertificeerd volgens de volgende beschermingswijzen:

 

⦁ Ex e Verhoogde Veilighei

⦁ Ex d Drukvaste Behuizing

⦁ nA Niet Vonkend

⦁ Ex c Constructieve veiligheid

⦁ Ex b Bewaking van ontstekingsbronnen

⦁ Ex d Drukvaste behuizing

⦁ Ex fr Beperking van stroming (gasdichte behuizing)

⦁ Ex k Vloeistof dompeling

⦁ Ex p Overdruk

⦁ Ex tD Bescherming door behuizing

 

 

Reparaties aan Ex equipment? De IECEx-03 verzekert dat onderhoud en reparatie altijd volgens norm wordt uitgevoerd. Zowel elektrisch, diesel als mechanisch aangedreven.

 

 

Meer weten over onze oplossingen voor Ex equipment? Contacteer ons voor meer informatie via de infopagina of telefonisch via +31 (0)186 60 44 85.

 

VCA

Nederland werkt veiliger met VCA!

 

Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Met een VCA certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

 

De servicemonteurs van Mitrex beschikken allemaal over een VCA certificaat.

 

Keurmeesters

De keurmeesters van Mitrex beschikken over een IECEx-05 diploma waarmee zij bevoegd zijn te mogen inspecteren aan uw ATEX materieel(merkonafhankelijk).