Veiligheidsinspecties zouden niet moeten worden uitgesteld door het Coronavirus

april 22, 2020 1:29 pm Gepubliceerd door


Na de persconferentie van onze minister op 21 april 2020 is de boodschap duidelijk: we gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden – alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren – worden verlengd.

Tijdens deze coronaviruspandemie hebben veel industriële, productie- en logistieke bedrijven de stap genomen om externe partijen de toegang tot hun terrein te ontzeggen. Wat betekent dit dan voor de reparatie, het onderhoud en de inspectie van uw explosiebeveilige materieel?

Zoals altijd is veiligheid de topprioriteit van Mitrex. Wij begrijpen volledig dat er maatregelen zijn genomen om externe bezoekers van een site te beperken om mensen te beschermen en de verspreiding van het coronavirus te verminderen. Wij willen hierbij ook onze waardering aan onze klanten uitspreken die tijdens deze ongekende gebeurtenissen werken met de Mitrex explosiebeveiligde systemen in bepaalde kritieke sectoren.
Desondanks is het juist belangrijk dat al het intern transport welke in potentiele explosieve atmosferen werken nog steeds goed worden beschermd. Als de onderhouds- of reparatievereisten voor deze apparatuur en de explosieveiligheidssystemen over het hoofd worden gezien, vormt dit een zeer ernstig risico voor zowel de gebruikers als de toeleveranciers.
De aanbeveling van het RIVM is dat gepland onderhoud, reparaties en wettelijke inspecties moeten worden beschouwd als essentiële lopende activiteiten.
Uw jaarlijkse veiligheidsinspecties (ATEX 153) voor intern transport moeten nog steeds plaatsvinden. Dus, hoe kunnen we u helpen?
Ten eerste, als we uw site mogen betreden, kunnen onze servicemonteurs nog steeds uw site bezoeken om een ATEX 153 inspectie of ander onderhoud uit te voeren, op voorwaarde dat de regels van de overheid op het gebied van sociale afstand strikt wordt nageleefd en dat de nodige hygiënische maatregelen worden genomen. U kunt nu een servicebezoek boeken zoals u normaal gesproken zou doen. Onze medewerkers van de serviceafdeling zijn volledig operationeel en zijn bereikbaar met onze gebruikelijke contactgegevens.
Ten tweede, indien wij uw site niet kunnen betreden maar u wel een inspectie, service of reparatie wenst, neem dan contact met ons op zodat wij kunnen bespreken hoe wij aan uw specifieke wensen kunnen voldoen. Er zijn verschillende maatregelen die we op dit moment met klanten nemen om ons aan hun veiligheidsregels te houden, evenals richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM.
Dit zijn ongekende tijden, maar het blijft voor ons allemaal belangrijk om mensen te beschermen.

Als u meer informatie of advies nodig heeft, stuur ons dan een e-mail of bel +31 186 604 485.

Stay safe!

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door David

Commententaren zijn gesloten.