Nederlands  English

EXPLOSIEVEILIG

EXPLOSIEVEILIG - ATEX Richtlijn

ATEX staat voor: Atmosphères Explosives, de Europese richtlijn voor een veilige en gezonde werkomgeving is sinds 1 juli 2003 van kracht. De ATEX is onderverdeeld in twee richtlijnen ATEX 137 en ATEX 95.

De ATEX richtlijn is van toepassing op alle op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. Deze richtlijn is van kracht geworden op 1 maart 1996. Er is een overgangstermijn tot 30 juli 2003. De richtlijn heeft een breed werkingsgebied en omvat naast gasexplosiegevaar ook stofexplosiegevaar.

Sinds 1989 heeft het bedrijfsleven al te maken met een Europese Kaderrichtlijn 89/391/EEG genaamd: “Veiligheid en gezondheid van werknemers op het werk”. In 1999 is deze kaderrichtlijn aangevuld met de 15e richtlijn “Bescherming van werknemers die door explosieve atmosferen gevaar lopen” (1999/92/EG). Deze richtlijn staat beter bekend als ATEX 137.

Tevens is de productrichtlijn 94/9/EG “Apparaten en beveiligingssystemen bedoeld op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen” toegevoegd. Deze laatste wordt veelal aangeduid als ATEX 95.

Tezamen hebben deze twee richtlijnen tot doel om de veiligheid en gezondheid van werknemers in gebieden met explosiegevaar te waarborgen en draagt ATEX 95 bij tot het vrije handelsverkeer binnen de EU voor materieel en beveiligingssystemen die in deze gebieden worden gebruikt.

NIEUWS /

Genie hoogwerkers richting Polen
Mitrex heeft 2 orders ontvangen voor een groot bedrijf in Polen. Zij hebben twee Genie hoogwerkers besteld voor Zone 2. 
Lees verder //
Tweede Kärcher ombouw
Mitrex heeft de tweede ombouw van een Kärcher mogen uitvoeren. Het gaat om een Kärcher BD40/25. Het was een leuke uitdaging, voornamelijk omdat het een hele compacte machine is. Het eindresultaat mag er dan ook zijn!
Lees verder //
Nieuwe klant uit Ierland
Wij hebben voor een nieuwe klant de opdracht gekregen om twee Heli heftrucks om te bouwen. De trucks gaan rijden in een Zone 2 omgeving. Voordat de machines worden afgeleverd hebben twee monteurs een training en uitleg gehad bij ons op locatie.
Lees verder //
De eerste 3 van de 10 machines zijn gereed voor Zwitserland
De eerste 3 van de 10 machines zijn gereed voor Zwitserland. Mitrex heeft vandaag de eerste 3 machines gereed gemaakt voor Zwitserland. Het gaat om verschillende modellen van het merk Still. De machines zullen bij een groot chemisch concern operationeel zijn.
Lees verder //